Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020 - 615 99 11
  • info@dcadvies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

28-06-2017

Hypotheek zelf rekenen of toch maar niet?

Er komen steeds meer partijen die hypotheken online aanbieden. Dit geeft een besparing aan advies- en bemiddelingskosten, maar waarom is het niet verstandig? 5 redenen!

Online kun je hypotheken en aanbieders vergelijken en de beste en goedkoopste optie kiezen. Een kind kan de was doen lijkt het. Maar een hypotheek is iets zeer persoonlijks. Wij geven 5 redenen waarom je beter naar een onafhankelijke adviseur kunt gaan. De hogere kosten verdien je gedurende de looptijd van de hypotheek ruimschoots terug.

Reden #1 – Een hypotheek moet passen bij jouw leven en bij het huis

Er zijn verschillende vragen die eerst gesteld moeten worden voordat je de beste hypotheek kunt selecteren. Zijn er op termijn verbouwingsplannen? Wat wordt het inkomen bij arbeidsongeschiktheid? Wat zijn de toekomstplannen? Zijn er kinderen? Wanneer gaan die studeren? Verhuismogelijkheden? Zomaar een paar van de tientallen vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat je een hypotheek kiest. Het is belangrijk je eerst in te leven in de techniek van alle verschillende hypotheken en dan pas een keuze te maken. Een hypotheek is altijd maatwerk.

Reden #2 – De hypotheek moet betaalbaar blijven

Zolang het inkomen binnen blijft komen, zijn de hypotheeklasten ook betaalbaar. Bij het kiezen van een hypotheek is het verstandig om ook stil te staan bij veranderingen gedurende de looptijd. Zijn de maandlasten na overlijden van één van de partners nog op te brengen? Heb je de wens om vanaf jouw 60e jaar minder te werken? Het is belangrijk daar op in te spelen. Je wilt geen gevangene worden van jouw hypotheek.

Reden #3 – Maandlasten afstemmen op jouw budget

Geldverstrekkers hanteren standaardbedragen aan maximale hypotheken. Maar belangrijker is of de maandlasten echt betaalbaar zijn. Als je een paar keer per jaar op vakantie wilt, moet dat niet hoeven te stoppen omdat je te duur woont. De keuze van de rentevast periode speelt hierin ook nog een belangrijke rol. Langer vastzetten geeft hogere maandlasten, maar wat is wijsheid?

Reden #4 – Ga voor de beste hypotheek

Het kan verleidelijk zijn alleen te focussen op de laagste lasten. Begrijpelijk want we willen graag zo weinig mogelijk betalen. Maar de voorwaarden zijn minimaal zo belangrijk. Is de hypotheek bijvoorbeeld mee te verhuizen naar een ander huis? Als dat wel mogelijk is, wat zijn dan de voorwaarden en de valkuilen? Als je niet dagelijks met hypotheken werkt, is ook niet duidelijk waar je op moet letten en wat belangrijk is. Wie ziek is kiest immers ook niet zelf de medicijnen? Daarvoor ga je naar de specialist.

Reden #5 – Tips buiten de hypotheek om

Samenwoners vragen om andere oplossingen dan gehuwden. Ook daar wordt niet altijd bij stilgestaan. Toch kan ook dat een belangrijke rol spelen bij de keuze. Heb je al eerder een huis gekocht? Dit kan van invloed zijn op de aftrekbaarheid van de hypotheekrente. 

Een hypotheek is meer dan een lening. Het is een constructie om op een verantwoorde manier vermogen te vormen. En daar spelen nu eenmaal heel veel bouwstenen een rol bij.

Vandaar: maatwerk.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens