Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 020 - 615 99 11
  • info@dcadvies.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

25-08-2017

Hoe verzeker je een Tesla?

Tesla heeft in een paar jaren tijd een goede reputatie opgebouwd. Ook in Nederland zie je deze auto’s steeds vaker. Hoe verzeker je een Tesla?

Het verzekeren van een Tesla is niet anders dan het verzekeren van een auto van een willekeurig ander merk. Je kunt er wel vanuit gaan dat het verzekeren duurder is dan het verzekeren van een gemiddelde middenklasse auto. Ook zijn niet alle verzekeraars bereid om een Tesla te verzekeren zoals deze uit de fabriek rolt. De beveiligingseisen zijn vaak namelijk vaak onvoldoende, tenminste volgens de maatstaven van sommige verzekeraars.

Een Tesla verzekering

Uiteraard zijn er verzekeraars die inspelen op het succes van de Tesla. Een speciale Tesla verzekering is eigenlijk gewoon een reguliere autoverzekering, maar dan één met een speciaal naamplaatje erop.
En wat dan overblijft is de vraag op welke manier zo'n speciale verzekering afwijkt van de overige autoverzekeringen. Gelukkig hoef jij daar niet zelf op te letten. Dat zien wij als de taak van onze adviseurs. Wij zoeken namelijk de meest geschikte autoverzekering. Hierbij letten wij op kwaliteit en betaalbaarheid.

Welke dekking kies je voor de Tesla?

Je hebt de keuze tussen drie verzekeringsvormen. De Tesla die je nu kunt kopen is relatief nieuw en is nog veel geld waard. Hierbij past maar één verzekeringsvorm, namelijk de WA casco (all risks autoverzekering). Bij een ongeval wil je jouw schade namelijk wel uitgekeerd krijgen. Ook als het ongeval door jou veroorzaakt is. Bij de andere verzekeringsvormen krijg je de schade door een ongeval aan jouw auto niet uitgekeerd als je zelf aansprakelijk bent voor het ongeluk.

Wat maakt het verzekeren van een Tesla duur?

Alleen al het gewicht zorgt voor een gemiddeld duurdere autoverzekering. Bijvoorbeeld de Tesla S 90D weegt 2.188 kg. De Tesla S60 weegt ook al 2.010 kg. En het zijn vooral de accu’s die de auto zwaar maken. In de toekomst zullen de accu’s doorontwikkeld worden en waarschijnlijk zullen ze ook lichter worden. Daar blijft het niet bij, want ook de nieuwwaarde is hoog. Ook als de auto al een paar jaren oud is, wordt nog steeds uitgegaan van de nieuwwaarde.

Goedkope autoverzekering voor de Tesla

Bij de introductie van de Tesla in Nederland heeft de fabrikant destijds afspraken gemaakt met de verzekeraar Centraal Beheer. Tegen een aantrekkelijke premie konden de eigenaren daar hun Tesla verzekeren. Helaas voor deze autobezitters had de verzekeraar de schadelast veel te laag ingeschat. Met als gevolg, dat de premies in sommige gevallen (fors) verhoogd moesten worden. 

Wat nu?

Een Tesla is eigenlijk gewoon een personenauto. Een heel bijzondere, dat wel. Maar verder gewoon een personenauto. En ook al is die auto relatief zwaar en relatief duur, ook het verzekeren van een Tesla is gewoon ons vak.

Meer weten of persoonlijk advies?

Gegevens